Tűzoltói beavatkozások - 2022.02.14. (hétfő)

2022. február 14. 11:31

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:29 | Keszthely: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres lakóház tetőszerkezete Keszthelyen, az Esze Tamás utcában. Az épületben négy fő tartózkodott, ők időben elhagyták azt. A helyszínre a városi és a pacsai tűzoltók vonultak, akik négy vízsugárral megfékezték a lángokat. Az áramszolgálató időközben helyszínre érkező szakemberei leválasztották a tűzzel érintett ingatlant a hálózatról.  A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok a födémre és födém alatti részekre, valamint a épülettel egybeépített ingatlanra nem terjedtek át. A rajok a padláson tárolt anyagokat, valamint a tűzzel érintett tetőrészt eltávolították, a még izzó részeket eloltották. 

14:25 | Balatonszentgyörgy: 15 hektáron égett a nádas Balatonszentgyörgy külterületén, a 76-os út mellett. A helyszínre a keszthelyi, a pacsai és a marcali hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a somogyi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzoltók munkáját az erős szél és a terepviszonyok is nehezítették, az oltást egy speciális mocsárjáró is segítette. 

20:16 | Hévíz: Otthonában rosszul lett és a segítségére sietőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Hévízen, egy Martinovics utcai ingatlanban. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik dugólétra segítségével az erkélyen keresztül bejutottak a lakásba, megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentősöknek. A raj a beteget otthonából lehozta és mentőautóba segítette. 


További beavatkozásaink: 2022.02.13. | 2022.02.15. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap