Tűzoltói beavatkozások - 2022.01.13. (csütörtök)

2022. január 13. 21:17

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

20:05 | Zalaegerszeg: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül hetven négyzetméteres, faszerkezetű épület egy Speditőr úti telephelyen, Zalaegerszegen. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat.  

23:04 | Zalaegerszeg: Teljes terjedelmében égett egy 15 négyzetméteres fatároló Zalaegerszegen, a Sövény utcában. Mire a városi és a pacsai hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, a tűz a tároló melletti 120 négyzetméteres családi ház tetőszerkezetére is átterjedt. A rajok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, több oldalról támadva öt vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók az udvaron lévő két autót eltávolították az égő ház közeléből. Az épületben hárman tartózkodtak, ők időben elhagyták azt.   

23:23 | Iharosberény: Kigyulladt egy 50 négyzetméteres családi ház hátsó részében kialakított fatároló, és a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén fekvő Iharosberény Dózsa György utcájában. A tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos az ingatlanból egy propánbutángáz-palackot kihozott. A lángokat a nagykanizsai hivatásos, a csurgói önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók három vízsugárral fékezték meg. Az ingatlanban ketten tartózkodtak, ők időben elhagyták azt.


További beavatkozásaink: 2022.01.12. | 2022.01.15. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap