Tűzoltói beavatkozások – 2021.12.19. (vasárnap)

2021. december 19. 17:40

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:52 | Szőkedencs: 20 méter magas fa dőlt a 7-es főútra Szőkedencs közelében. A település önkéntes tűzoltóinak kiérkezéséig egy másik fa is az úttestre dőlt. A forgalmi akadályt képező fákat az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével eltávolították. 

08:35 | Nagykanizsa: Vasúti sínek mellé esett egy ember Nagykanizsán, a Bagolai soron található kerékpáros felüljáró alatt. Mentéséhez a város hivatásos tűzoltói nyújtottak segítséget, akik a meredek, szűk feljárón kötélbiztosítás mellett felhozták a bajbajutottat, akit a mentőautóba segítettek.   

11:29 | Zalaegerszeg: Betegmozgatásban nyújtotta segítséget a város hivatásos tűzoltói Zalaegerszegen, az Alsójánkahegyi utcában. A raj a beteget otthonából kihozta és a mentőautóba segítette. 

12:14 | Muraszemenye: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Muraszemenyén, a Béke úton. A letenyei hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos kiszellőztetett. A raj visszaállította az eredeti állapotokat, majd méréseket végzett és kis mennyiségben ugyan, de kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek.  

14:22 | Zalaegerszeg: Kigyulladt, és teljes terjedelmében leégett egy huszonöt négyzetméteres faház Zalaegerszegen, az Akácfa utcában. A tűz egy az épület mellett lévő műhelykocsit is érintett, az ingatlanban kiérkezésig egy propánbutángáz-palack felrobbant. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat.

17:11 | Zalacsány: Három személyautó ütközött össze a 76-os főúton, Zalacsány közelében. Az egyik autóban ketten, a másik kettőben egy-egy személy utazott. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket.  


További beavatkozásaink: 2021.12.18. | 2021.12.20. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap