Tűzoltói beavatkozások – 2021.12.06. (hétfő)

2021. december 06. 09:13

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:40 | Zalaegerszeg: Kisebb elektromos tűz keletkezett egy felújítás alatt álló családi ház nappalijában Zalaegerszegen, a Pózva utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésekor tűz és izzás már nem volt. A raj áramtalanította az épületet, majd felhívta az ott lakók figyelmét, hogy az elektromos hálózatot az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig ne használják. 

07:58 | Somogysámson: Úttestre dőlt egy fa a 6818-as úton, a nagykanizsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság működési területén fekvő Somogysámson közelében. A forgalmi akadályt képező darabot a szőkedencsi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész alkalmazásával eltávolították.

10:41 | Zalaegerszeg: Otthonában rosszul lett, a segítségére érkezőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasházban. A város hivatásos tűzoltói dugólétra segítségével bejutottak a második emeleti lakásba, ahol megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentősöknek.  

10:42 | Somogyzsitfa: Nem adott magáról életjelet egy idős ember a nagykanizsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság működési területén fekvő Somogyzsitfán. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók a lakásba történő bejutás után megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentősöknek. 

12:06 | Kerkateskánd: Otthonában lett rosszul egy idős ember Kerkateskándon, egy Rákóczi utcai családi háznál. A lenti hivatásos tűzoltók az ingatlanba történő bejutás után megtalálták a beteget, akit átadtak a mentősöknek.  

15:26 | Pölöske: Letért az úttestről, az erdőbe hajtott, majd a tetejére borult egy gépkocsi a 75-ös főút 31-es kilométerszelvényénél, Pölöske térségében. A járműben csak a sofőr utazott, aki a baleset következtében beszorult. Őt a pacsai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki és átadták a mentősöknek. Az esethez a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek, akik a pacsai rajjal közösen egy munkagépet is bevontak a műszaki mentésbe. A tűzoltók a sérült járművet visszavontatták az útra, kerekeire állították és felrakták az autómentőre.


További beavatkozásaink: 2021.12.05. | 2021.12.07. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap