Tűzoltónap Nagypáliban

2021. szeptember 20. 11:23

Nagypáliban találkoztak a hétvégén a térségi önkéntes tűzoltók, valamint a határon túlról meghívott vendégek, hogy egy látványos bemutatókkal színesített program keretében mélyítsék kapcsolataikat. Az eseményre mások mellett Alsópáhokról, Kemendollárról, Petőmihályfáról, Zalaszentivánról és Lakhegyről érkeztek önkéntes tűzoltók, de a kilátogatók a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság bemutatójának is tapsolhattak.

A rendezvény résztvevőit előbb Köcse Tibor polgármester, majd Bajsz András tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltósági főfelügyelője köszöntötte. Ezt követően a határon túli Bodrogszerdahely önkéntes tűzoltói mutatták be tevékenységüket a közönségnek, kiemelve technikai felszereléseiket és a legemlékezetesebb beavatkozásaikat az elmúlt 5 év távlatából. 

A látogatók ezután látványos bemutatókon keresztül ismerhették meg a hivatásos és az önkéntes tűzoltók munkáját. Elsőként a Zalaegerszegi HTP tűzoltói tartottak műszaki mentési, majd autótüzes bemutatót. Őket az alsópáhoki ÖTE tagjai követték, akik kismotorfecskendős gyakorlattal szórakoztatták a nagyérdeműt, majd a zalaszentiváni önkéntesek mutatták be, hogy miként is kell szakszerűen bálatüzet oltani. 

A találkozó végén a kemendollári ÖTE tűzoltói egy kigyulladt autót oltottak el látványosan, a közönség, főleg a legfiatalabbak legnagyobb örömére. Az érdeklődők a bemutatókon túl közelebbről is megismerkedhettek az önkéntesek járműveivel és felszereléseivel, a bátrabbak pedig be is ülhettek a volán mögé. A jó hangulatú eseményt közös ebéd zárta. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap