Tűzoltói beavatkozások - 2021.09.20. (hétfő)

2021. szeptember 20. 10:18

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:32 | Keszthely: Otthona fürdőszobájában rosszul lett, ezért a segítségére sietőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Keszthelyen, egy Ady Endre utcai társasház első emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létra alkalmazásával az erkélyen keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták a bajbajutottat, majd átadták a mentőszolgálatnak. A tűzoltóraj később a beteget az emeleti lakásból lehozta és a mentőautóba segítette.  

10:50 | Karmacs: Letért az úttestről, majd egy vízelvezető árokba csapódott egy autó Karmacs külterületén. A járműben csak a sofőr utazott. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a balesetet szenvedett járművet kivontatták az árokból, az úttestet pedig megtisztították a törmelékektől. 

11:34 | Keszthely: 9 méter magas fa dőlt az úttestre Keszthelyen, az Entz Géza sétánynál. A forgalmat veszélyeztető fát a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal eltávolították. A beavatkozás ideje alatt a jelzett szakaszon a közlekedés szünetelt. 

11:36 | Kisgörbő: Árokba hajtott egy személygépkocsi Kisgörbő külterületén. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a balesetet szenvedett járművet áramtalanították, a helyszínt pedig átadták a rendőrségnek. 

11:48 | Nagykapornak: Felborult egy személyautó a 76-os főút 44-es kilométerénél, Nagykapornak térségében. A járműben ketten utaztak. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a balesetet szenvedett járművet kerekeire állították és áramtalanították, majd biztonságos helyre vontatták. A tűzoltók a forgalom irányításában is segédkeztek, a helyszínt pedig átadták a rendőrségnek. A beavatkozás ideje alatt a forgalom a jelzett szakaszon félpályán haladt.   

13:34 | Lenti: Menet közben kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy robogó Lentiben, a Szombathelyi úton. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat.  


További beavatkozásaink: 2021.09.19. | 2021.09.21. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap