Tűzoltói beavatkozások – 2021.09.16. (csütörtök)

2021. szeptember 16. 13:01

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:06 | Borsfa: Letört, és mintegy 15 méteres magasságban megakadt egy faág a helyi óvoda területén Borsfán, a Zrínyi úton. A darabot a letenyei hivatásos tűzoltók a Nagykanizsáról érkező magasból mentő segítségével motoros láncfűrésszel eltávolították. 

13:42 | Pölöske: Fél hektáron kapott lángra az aljnövényzet Pölöske külterületén. A pacsai hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. 

14:40 | Zalaegerszeg: Bútorok és használati tárgyak égtek egy négyemeletes társasház pincéjében Zalaegerszegen, a Jókai Mór utcában. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a megyeszékhelyi és körmendi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett légzésvédelemben behatoltak az ingatlanba, majd vízsugarakkal eloltották a tüzet. A tűzoltók az épületből hét embert és két kutyát menekítettek ki. A pincerész teljesen kiégett, a tűzoltók a füsttel telítődött lépcsőházat átszellőztették.  

16:51 | Zalakomár: Egy személyautó motortere égett az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 192-es kilométernél lévő pihenő parkolójában. A helyszínre riasztott zalakarosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, a gépkocsit pedig áramtalanították.


További beavatkozásaink: 2021.09.15. | 2021.09.17. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap