Jubileumi verseny Balatongyörökön

2021. szeptember 14. 14:07

Szeptember 11-én rendezték meg Balatongyörökön a helyi Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében a jubileumi 10. Országos Kismotorfecskendő-szerelési bajnokságot. A megmérettetésre az ország minden pontjáról, sőt, a határon túlról is érkeztek versenyzők, összesen 27 csapat.

A versenysorozat kiemelt célja, hogy az országos mentő tűzvédelmet alkotó szervezetek versenyszerű keretek között mérhessék össze tudásukat és felkészültségüket egy olyan versenyszámban, melynek hagyományai a hivatásos-, az önkéntes- és a létesítményi tűzoltóságok, továbbá az önkéntes tűzoltó egyesületek tekintetében is azonosak. Emellett a viadalt az elhunyt bajtársak, barátok emlékére rendezték, akik a rendezvénysorozat létrejötte óta segítették a lebonyolítást. 

A megnyitón Strázsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke köszöntötte a rendező egyesületet abból az alkalomból is, hogy idén ünneplik fennállásuk 100. évfordulóját. A szövetség elnöke emellett beszédében megemlékezett az éppen 20 éve New Yorkot ért terrortámadás áldozatairól is. Rajta kívül a jelenlévő szervezetek is ajándékkal köszöntötték a Györöki Hamutiprókat, majd kezdetét vette a verseny, melynek főbírája Dr.habil Cziva Oszkár nyugállományú tűzoltó ezredes volt. 

A csapatok Modern, Retro és Retro Női kategóriában mérték össze tudásukat, és általánosságban elmondható, hogy a szilasi csapat kitett magáért: a Modern kategóriában a Szilas ÖTT az első, a Szilas Ladies pedig a második helyezést érte el, harmadiknak pedig a Berzence ÖTE csapata futott be. Női retro kategóriában is a Szilas Ladies csapata nyert, megelőzve a Bicske Önkéntes Tűzoltóság és a Tüzes csajok együttesét. A Retro kategóriában a hosszú idő után ismét összeálló, korábbi verhetetlen csapat, a Zalaegerszeg HTP nyert, míg a dobogó második fokára az EGIS LTP, a harmadikra pedig a Murakeresztúr ÖTE léphetett fel. 

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gratulál a helyezetteknek és minden résztvevő csapatnak, munkájukhoz pedig további sok sikert, és jó versenyzést kívánunk! 


Kapcsolódó dokumentumok:

Eredmények (2021.09.14.)

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap