Tűzoltói beavatkozások – 2021.09.14. (kedd)

2021. szeptember 14. 07:42

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:41 | Pókaszepetk: Csőtörés miatt mintegy 40 centiméteren állt a víz egy pincehelyiségben Pókaszepetken, a Petőfi Sándor utcában. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet. 

12:53 | Zalaszentgrót: Három személyautó karambolozott Zalaszentgróton, az Aranyodi utcában. Az ütközés következtében kettő autó az árok csapódott, a harmadik pedig felborulva az úttesten áll meg. A balesetet szenvedett autókban csak a sofőrök utaztak. Az egyik gépkocsi elsodort egy gyalogost is. A helyszínre a keszthelyi hivatásos, valamint a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járműveket. A zalaszentgróti tűzoltóraj a felborult autót kerekeire állította. A beavatkozás ideje alatt a forgalom a jelzett szakaszon szünetelt, majd a műszaki mentés előrehaladtával fél sávon újraindult rendőri irányítás mellett.

14:34 | Szentpéterúr: Nem adott életjelet magáról egy idős ember Szentpéterúron, a Kossuth Lajos utcában. A bejutásához a pacsai hivatásos tűzoltók nyújtottak műszaki segítséget, majd a bajbajutottat átadták a mentőszolgálat munkatársainak.  

18:38 | Magyarszentmiklós: 50 tonna napraforgómag leengedése közben füstölni kezdett egy terményszárító Magyarszentmiklóson. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók a leürítést két vízsugárral biztosították, majd az üres szárítót a helyszínen lévő ventilátorokkal átszellőztették. A tűzoltóraj a leürített terményben minimálisan összeégett részeket talált, a szárító átvizsgálása során azonban izzásra, tűzre utaló nyomot már nem talált.  


További beavatkozásaink: 2021.09.13. | 2021.09.15. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap