Tűzoltói beavatkozások – 2021.08.20. (péntek)

2021. augusztus 20. 21:01

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

16:55 | Iklódbördőce: Vasúti talpfa és mellette száraz növényzet égett néhány négyzetméteren az Iklódbördőcei vasúti megállóhely közelében. A tüzet a lenti hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel rövid idő alatt eloltották.

19:31 | Zalakomár: Zavaró hatású erős füst miatt riasztották a zalakarosi hivatásos tűzoltókat Zalakomárra, a Petőfi Sándor utcába. A kiérkező tűzoltók azt tapasztalták, hogy az egyik lakóház udvarán felügyelet mellett kerti hulladékot égetnek. A helyi rendelet nem teszi lehetővé ünnepnapokon a növényi hulladék égetést, így a tűzoltók felszólítására a tüzet a tulajdonos eloltotta.

20:20 | Zalakaros: Száraz növényzet égett mintegy harminc négyzetméteren, Zalakaroson, a Hangulat utcában. A tűz egy pinceépület tetőszerkezetére is átterjedt. A kiérkező zalakarosi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral rövid idő alatt megfékezték.

23:45 | Zalaegerszeg: Szarvastehénnel ütközött és szalagkorlátnak csapódott egy autó a 74-es főúton, Zalaegerszeg térségében. A járműben öten utaztak, akik közül egy ember sérült meg. Őt a mentőszolgálat elszállította a helyszínről. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították. 


További beavatkozásaink: 2021.08.19. | 2021.08.21.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap