Tűzoltói beavatkozások – 2021.08.07. (szombat)

2021. augusztus 07. 18:00

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:38 | Felsőpáhok: Fahulladék és építőipari szemét égett egy melléképület közvetlen közelében Felsőpáhokon, a Szent István utcában. A keszthelyi hivatásos, valamint az alsópáhoki önkéntes tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat,így a tűz az épületre nem terjedt át. 

02:14 | Pacsa: Teljes terjedelmében égett egy 32 négyzetméteres présház Pacsán, a Derékhegyi dűlőn. Mire a városi, valamint a keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a lángok egy benzinüzemű áramfejlesztőre is átterjedtek, ami megsemmisült. A tulajdonos porral oltókkal megpróbálta megfékezni a tüzet, az épületből pedig 3 gázpalackot is kihozott. Az ingatlan tetőszerkezete a padláson tárolt szénára omlott. A tűzoltórajok két vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat, a szénahalmot átforgatták és az izzó részeket is eloltották. A tűzoltók hőkamerával a területet, illetve az épület megmaradt részét átvizsgálták, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 

17:11 | Murakeresztúr: 5 hektáron égett a tarló Murakeresztúron, a Deák-major közelében. A nagykanizsai és a letenyei hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 


További beavatkozásaink: 2021.08.06. | 2021.08.08. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap