Tűzoltói beavatkozások – 2021.07.26. (hétfő)

2021. július 26. 18:02

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

15:41 | Zalaszentmihály: Letért az úttestről, majd az árokba borulva a tetején állt meg egy személyautó a 75-ös főút 26-os kilométerénél, Zalaszentmihály közelében. A kocsiban négyen utaztak. A műszaki mentéshez a pacsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a rendőrség kérésére a helyszín biztosításában működtek közre. A beavatkozás ideje alatt a forgalom a jelzett útszakaszon fél sávra korlátozódott. 

15:47 | Zalabaksa: Izzani kezdett egy tőzeget szállító kamion rakománya néhány négyzetméteren Zalabaksán, a Petőfi utcában. A lenti hivatásos tűzoltók a szállítmány tűzzel érintett részét eltávolították a gépjárműről, majd két vízsugárral rövid idő alatt eloltották. Ezután a kamiont átvizsgálták, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 

15:53 | Zalaszántó: Kidőlt egy 20 méter magas fa, ami magával rántott egy vezetéket Zalaszántó külterületén, a Béke Sztúpa felé vezető úton. A keszthelyi hivatásos tűzoltók az időközben a helyszínre érkező áramszolgáltató munkatársaival közösen a vezetékre dőlt fát eltávolították. 

16:33 | Zalaegerszeg: Kigyulladt a tűzhelyen felejtett étel egy zalaegerszegi, Stadion utcai társasház negyedik emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a tulajdonos a lánggal égést megszüntette. A raj a lakást átszellőztette. 

20:12 | Zalaegerszeg: Két helyen is égett a kerékpárút melletti száraz fű Zalaegerszegen, a Pózva utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. A raj átvizsgálta a közeli erdős területet, de további tűzre utaló nyomot nem talált. 


További beavatkozásaink: 2021.07.25. | 2021.07.27.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap