Tűzoltói beavatkozások – 2021.06.19. (szombat)

2021. június 19. 00:00

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:37 | Becsehely: Egy árokba csapódott személygépkocsi balesetéhez riasztották a letenyei hivatásos tűzoltókat szombat hajnalban. A tűzoltók a sérült járművet áramtalanították. A járműben egy személy utazott, akit a mentők a helyszínről elszállítottak.

08:02 | Galambok: Letért az úttestről, majd a búzatáblába hajtott, ott többször átfordult, végül a kerekein állt meg egy gépkocsi Galambokon, a Somogyi Béla út mellett. A járműben hárman utaztak, a zalakarosi hivatásos tűzoltók a hátsó ajtót feszítővágóval felnyitva szabadították ki őket. A balesethez a mentők is kiérkeztek.

13:00 | Cserszegtomaj: Növényi hulladék kapott lángra egy családi ház kertjében kialakított komposztálóban Cserszegtomajon, az Iskola utcában. A tűz a komposztáló melletti 12 méter magas fenyőfára is átterjedt. A lánggal égést a keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a helyszínen tartózkodók kerti slaggal eloltották. A tűzoltók a még izzó, parázsló részeket vízsugárral eloltották.  

15:14 | Nagykanizsa: Köztéri pad vasszerkezete közé szorult egy idős ember Nagykanizsán, a Berzsenyi Dániel utcában. A város hivatásos tűzoltói a padot átfordították és kiemelték a bajbajutottat, akit átadtak a mentősöknek. 

19:06 | Szepetnek: Csirkenevelő telep tárolójában felhalmozott trágya égett Szepetneken, a Béke utcában. A tárolóban mintegy 3-4 méter magasan, közel 300 tonna szerves trágya volt felhalmozva. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a felszíni lángokat két vízsugárral rövid idő alatt megfékezték. A tűzoltásvezető az izzó trágya átforgatása érdekében egy munkagépet is bevont az oltásba. A gép közel 130 tonna trágyát forgatott át, aminek izzását a rajok három vízsugárral szüntettek meg.

21:28 | Nagykanizsa: Szemétkupacok égtek egy hajléktalanok által használt, háromszintes egykori laktanyaépület három helyiségében Nagykanizsán, a Dózsa György utcában. A helyszínre a városi, a letenyei és a zalakarosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik rövid idő alatt három vízsugárral eloltották a tüzet. Az egységek átvizsgálták az épület szintjeit, de senkit nem találtak az ingatlanban. 


További beavatkozásaink: 2021.06.18. | 2021.06.21.

Fotó: Hajmás Péter tűzoltó őrmester, Zalakarosi KVŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap