Május hónap fotója

2021. június 08. 21:13

A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához az is elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során.

A fotók készítése egy-egy gyakorlat, vagy jellemzőbben tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul. A tűzoltók munkája során természetesen mindenek előtt áll az emberi életek és vagyoni javak mentése, amennyiben azonban lehetőségük adódik, kollégáink kiválóbbnál kiválóbb felvételeket készítenek. „A hónap fotóját” a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók által készített képek közül választjuk ki.

Május hónapban a tűzoltói munkát leghűebben tükröző fotót Szabó Zoltán tűzoltó százados, a Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója készítette május 19-én, a 86-os főúton történt balesetnél.  

2021. május 19-én a szalagkorlátot átszakítva borult árokba egy festéket is szállító kamion a 86-os főúton Zalalövő és Kozmadombja között. A helyszínre elsőként a körmendi, majd és lenti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték meg a műszaki mentést. A tűzoltók a Lentiből érkező magasból mentővel a sérült szerelvény ponyváját eltávolították, és légzésvédelem mellett kipakolták a festékrakományt. A tűzoltók az úttestre felhordott hordalékot letisztították. A helyszínre a lenti székhelyű LE-KO Kft. szakemberei is kivonultak.  A forgalom a beavatkozás ideje alatt a jelzett útszakaszon fél pályán haladt rendőri irányítás mellett.  


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap