Tűzoltói beavatkozások – 2021.05.28. (péntek)

2021. május 28. 06:16

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:20 | Bázakerettye: Tűz keletkezett egy egészségügyi intézményben Bázakerettyén, a Virág utcában. Egy szoba gyulladt ki, és égett teljes terjedelmében. A letenyei, a lenti, a nagykanizsai, a zalaegerszegi és a zalakarosi hivatásos, valamint a letenyei önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a tüzet. A lángok által érintett épületrészben több mint százhúsz ember volt. Az egységek őket kísérték ki, majd átvizsgálták az épületet, amelyben senkit sem találtak. Az esethez kapcsolódó közleményünket itt olvashatják. 

11:45 | Nemesbük: Villanypásztorba akadt egy szarvas Nemesbük külterületén. Mentéséhez a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, ám a bajbajutott állat még a kiérkezés előtt elpusztult. Tetemét a raj az áramtalanítás után kiszabadította a villanypásztorból. A helyszínre hivatásos vadász is érkezett.   

12:14 | Türje: Összehordott gallyak és fadarabok égtek 30 négyzetméteren Türjén, a Sümegi utcában. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

12:38 | Nagykanizsa: Betegmozgatáshoz kérték a város hivatásos tűzoltóinak segítségét a mentősök Nagykanizsán, egy Csengery úti társasháznál. A raj a beteget annak harmadik emeleti lakásából lehozta, majd a mentőautóba segítette. 

16:47 | Zalaegerszeg: Elesett a hálószobában, emiatt a segítségére sietőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, egy Landohegyi úti társasházban. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a bejutást követően a bajbajutottat átadták a mentősöknek. 

18:26 | Nova: Összeütközött két gépkocsi a 75-ös főút 44-es kilométerszelvényénél, Nova és Zalatárnok között. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba csapódott. Az autókban csak a vezetők utaztak, az árokba került kocsiból a lenti hivatásos tűzoltók emelték ki a sofőrt. A raj mindkét autót áramtalanította, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon a forgalom egy sávra korlátozódott. 


További beavatkozásaink: 2021.05.27. | 2021.05.30.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap