Tűzoltói beavatkozások – 2021.05.09. (vasárnap)

2021. május 09. 21:55

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:36 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy zalaegerszegi, Kaszaházi úti társasházban. Mielőtt a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek, az ott élők a lakást átszellőztették. A raj visszaállította az eredeti állapotot, és újraindította az ingatlanban található gázüzemű vízmelegítőt. Ezután a tűzoltók méréseket végeztek, mely során kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A készüléket lekapcsolták, majd kiszellőztettek és a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakembereinek. 

15:09 | Nagykanizsa: Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nagykanizsai, Erdész utcai társasház egyik lakásában. Mire a helyi hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a tulajdonos az ingatlant átszellőztette. A raj visszaállította az eredeti állapotokat, majd ezt követően méréseik kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 

16:36 | Balatonszentgyörgy: Három személygépkocsi ütközött egymással a 76-os főúton, Balatonszentgyörgy határában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók az egyik autót áramtalanították, az abból kifolyt üzemanyagot pedig felitatták. A raj emellett a forgalom irányításában segítette a rendőrség munkáját. 


További beavatkozásaink: 2021.05.08. | 2021.05.10. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap