Tűzoltói beavatkozások – 2021.05.05. (szerda)

2021. május 05. 12:09

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:08 | Csörnyeföld: Kisbusznak majd villanyoszlopnak hajtott egy személyautó hajnalban az M70-es autóút csörnyeföldi pihenőhelyénél. A riasztott letenyei és a lenti hivatásos tűzoltók a balesetben érintett járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

7:46 | Hévíz: Otthonában elesett, ezért a segítségére sietőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Hévízen, a Zrínyi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a bejutás után a bajbajutottat felsegítették, majd átadták a mentőszolgálatnak. 

10:45 | Keszthely: Társasház tetején lévő hálót bontott meg az erős szél szerda délelőtt Keszthelyen, a Vásár téren. A gyalogos közlekedést veszélyeztető elemet a város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra segítségével eltávolították. 

11:44 | Galambok: 15 méter mély kútba esett két macska szerdán délelőtt Galambokon, egy Somogyi Béla úti családi háznál. A zalakarosi hivatásos tűzoltók a bajba jutott állatokat felszínre hozták és átadták a gazdájának. 

14:09 | Nagykanizsa: Hulladék kapott lángra mintegy 100 négyzetméteren Nagykanizsán, a bagolai városrészében található szeméttelepen. A helyszínre a nagykanizsai és a zalakarosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A tűzoltásvezető a helyszínen tartózkodó munkagépet is bevonta az oltásba. 

14:16 | Zalaszentlászló: Árokba hajtott egy személygépkocsi a 7336-os úton Zalaszentlászló és Karmacs között. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a balesetet szenvedett járművet áramtalanították. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek.

16:22 | Sármellék: A 76-os számú főútvonal sármelléki szakaszán egy fűzfa termetes ága letört, majd az úttestre zuhant, ezzel elzárva az úttestet a forgalom elől. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a faágat motorosfűrésszel eltávolították, így szabaddá tették az úttestet a forgalom számára.


További beavatkozásaink: 2021.05.04. | 2021.05.06. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap