Tűzoltói beavatkozások – 2021.05.03. (hétfő)

2021. május 03. 09:28

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

6:16 | Zalaegerszeg: Kisebb tűz keletkezett egy étterem raktárhelyiségében Zalaegerszegen, a Petőfi Sándor utcában. A város hivatásos tűzoltói légzésvédelem mellett behatoltak a helyiségbe, ahol a tüzet vízsugárral rövid idő alatt megfékezték. Az ingatlan, illetve a mellette található irodaépület füsttel telítődött, így azokat a raj átszellőztette.   

6:59 | Lenti: Árokba hajtott egy személyautó a 7538-as út 26-os kilométerszelvényénél Lenti és Lovászi között. A város hivatásos tűzoltói a mentőkkel együttműködve egy embert emeltek ki a kocsiból, a balesetben érintett járművet pedig áramtalanították. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. 

11:28 | Salomvár: Tíz négyzetméteren izzott egy épület stukatúros födémszerkezete Salomváron, a Petőfi Sándor utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megbontották a födémet, majd két vízsugárral rövid idő alatt megszüntették az izzást. Az ingatlant átszellőztették és hőkamerával átvizsgálták, de további tűzre utaló nyomot nem találtak. A helyszínre az áramszolgáltató munkatársai is kiérkeztek. 

16:45 | Nagyrécse: Egy magatehetetlen személy otthonába történő bejutáshoz nyújtottak műszaki segítséget a nagykanizsai hivatásos tűzoltók Nagyrécsén, a Táncsics utcában. A raj a bejutás után a beteget átadta a mentőszolgálatnak


További beavatkozásaink: 2021.05.02. | 2021.05.04. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap