Tűzoltói beavatkozások – 2021.04.25. (vasárnap)

2021. április 25. 18:49

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

9:00 | Zalaegerszeg: Nem adott magáról életjelet egy ember Zalaegerszegen, egy Göcseji úti társasházban. A város hivatásos tűzoltói az ingatlanba történő bejutás után a magatehetetlen személyt átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

11:35 | Keszthely: Összehordott szemét égett néhány négyzetméteren Keszthely külterületén vasárnap délután. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

12:34 | Pacsa: Négy oszlopot is kidöntött egy mezőgazdasági gép vontatmánya, ami elakadt a távközlési vezetékekben Pacsán, a Tüttősi utcában. Az egyik oszlop a forgalmat veszélyeztetve állt meg, ezért a város hivatásos tűzoltói eltávolítottak az úttestről. A beavatkozás ideje alatt a jelzett útszakasz forgalma szünetelt. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. 

14:53 | Balatonmagyaród: Szántóföldre csúszott egy személygépkocsi Balatonmagyaród külterületén. A riasztott zalakarosi hivatásos és települési önkéntes tűzoltók a balesetet szenvedett járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

19:33 | Nemesapáti: Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház, valamint a hozzá tartozó, ugyanakkora melléképület teteje vasárnap este Nemesapátiban, a Fő utcán.  A melléképületben még a kiérkezés előtt két gázpalack felrobbant. A helyszínre riasztott zalaegerszegi, pacsai és keszthelyi hivatásos, valamint a zalaszentiváni önkéntes tűzoltók hét vízsugárral megfékezték a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a lakás helyiségeit nem érintette, ugyanakkor az épület lakhatatlanná vált.  


További beavatkozásaink: 2021.04.24. | 2021.04.26. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap