Tűzoltói beavatkozások – 2021.04.09. (péntek)

2021. április 09. 13:19

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:55 | Hévíz: Otthonában rosszul lett, ezért a segítségére sietőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Hévízen, a Zrínyi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók az ingatlanba történő bejutás után a bajbajutottat átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

18:29 | Türje: Közel háromszáz köbméternyi faapríték gyulladt meg egy türjei, Kossuth utcai telephelyen pénteken, a kora esti órákban. Az esethez a zalaegerszegi, a keszthelyi és a sárvári hivatásos, a zalaszentgróti önkormányzati, valamint a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, összesen hét tűzoltógépjárművel. A rajok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hét vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzoltók munkáját erőgépek is segítették. A helyszínre a Katasztrófavédelmi Mobil Labort is riasztották, ami folyamatos mérések végzett, ám olyan értéket, amely az egészségügyi értékhatárt meghaladta volna, nem mértek. 

20:20 | Murakeresztúr: Egy hektáron égett a nádas pénteken este Murakeresztúron, a Zrínyi Miklós úton. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók vonultak, akik három vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal, több oldalról támadva oltották el a tüzet.


További beavatkozásaink: 2021.04.08. | 2021.04.10. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap