Tűzoltói beavatkozások – 2021.03.04. (csütörtök)

2021. március 04. 11:32

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:58 | Sormás: Családi ház padlásán ragadt egy idős ember Sormáson, a Béke utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók dugólétra alkalmazásával a bajbajutottat lesegítették a földszintre.   

15:24 | Barlahida: Mintegy 100 négyzetméteren égett a nádas Barlahidán, az Ady Endre utcában. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

16:59 | Zalaegerszeg: Növényi hulladékot égettek néhány négyzetméteren egy családi ház udvarában Zalaegerszegen, a Besenyő utcában. A város hivatásos tűzoltói a közeli kerítést és tujasort veszélyeztető tüzet vízsugárral eloltották.

17:47 | Nagykanizsa: Betegmozgatáshoz kérték a város hivatásos tűzoltóinak segítségét a mentőszolgálat munkatársai Nagykanizsán, a Berzsenyi utcában. A raj az érintett személyt annak társasházi otthonából lehozta, majd átadta a mentősöknek. 

20:19 | Letenye: Fatüzelésű cserépkályha mellé telepített szén-monoxid-érzékelő jelzett egy letenyei, József Attila utcai családi házban csütörtökön este. A letenyei hivatásos tűzoltók kiérkezéséig az ott lakók átszellőztették az épületet. A raj az eredeti állapotot visszaállította, majd méréseket végzett, amely során alacsony mennyiségben ugyan, de ki tudták mutatni a mérgező gáz jelenlétét. A tűzoltók az égést megszüntettük a kályhában és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a készüléket a kéményseprővel történő átvizsgáltatásig ne használja. 

21:15 | Nemesapáti: Vágástéri hulladék izzott és parázslott néhány négyzetméteren Nemesapátiban, a Fő utcán. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2021.03.03. | 2021.03.05. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap