Tűzoltói beavatkozások – 2021.02.28. (vasárnap)

2021. február 28. 19:13

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:40 | Zalakomár: Száraz avar gyulladt be mintegy négyszáz négyzetméteren Zalakomárban, a Rákóczi utca mögötti területen. A lángok a területen lévő hulladékra, köztük gumiabroncsokra is átterjedtek. A riasztott zalakarosi hivatásos tűzoltók a tüzet vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték.   

15:17 | Nagykanizsa: Vakolat hullott a járdára egy lakatlan épület homlokzatáról Nagykanizsán, az Erzsébet téren. A város hivatásos tűzoltói a gyalogos forgalmat, valamint az ott parkoló autók biztonságát veszélyeztető épületet kordonszalaggal körbekerítették, így figyelmeztetve a közlekedőket az esetleges balesetek elkerülésére.  

15:24 | Batyk: Egy hektáron égett a tarló Batyk külterületén vasárnap délután. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

19:12 | Somogysámson: Avar égett mintegy 100 négyzetméteren a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén fekvő Somogysámson külterületén. A helyszínre a szőkedencsi önkéntes tűzoltók vonultak, akik vízsugárral és szikracsapók segítségével eloltották a tüzet. 

19:57 | Petrivente: Papírhulladék égett pár négyzetméteren egy használaton kívüli istálló közelében Petrivente Szurdapuszta településrészén. A letenyei hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a tüzet. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok az istállóra nem terjedtek át.


További beavatkozásaink: 2021.02.27. | 2021.03.01. 

Fotó: Zalakaros Katasztrófavédelmi Őrs

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap