Tűzoltói beavatkozások – 2021.01.18. (hétfő)

2021. január 18. 12:36

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:10 | Söjtör: Összehordott hulladék égett néhány négyzetméteren egy családi ház udvarán Söjtörön, a Deák Ferenc utcában. A tüzet - ami egy garázst veszélyeztetett - a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral eloltották. 

17:25 | Zalaegerszeg: Egy segítségre szoruló idős ember otthonába történő bejutáshoz nyújtottak technikai segítséget a városi hivatásos tűzoltók Zalaegerszegen, a Vásártér utcában. Az ingatlanba történő bejutás után a bajbajutottat átadták a mentősöknek. 

17:34 | Lenti: Zárlatos lett egy kéménybe épített huzatfokozó villanymotorja, emiatt tűz keletkezett egy családi ház padlásterében Lentiben, a Vörösmarty utcában. A tűz a motor közelében lévő csőszigetelésre és a gerendákra is átterjedt, ám a lánggal égést a tulajdonos a tűzoltóraj kiérkezéséig megszüntette. A lenti hivatásos tűzoltók a még izzó részeket eloltották és felhívták az ott élők figyelmét, hogy az égéstermék-elvezetőt kéményseprői átvizsgálásig ne használják. 

19:59 | Pókaszepetk: Betegmozgatáshoz kérték a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók segítségét a mentősök Pókaszepetken, a Petőfi Sándor utcában. A beteget a családi ház emeletéről kézi erővel lehozták és átadták a mentőszolgálatnak. 


További beavatkozásaink: 2021.01.17. | 2021.01.19. 

Fotó: Zalaegerszeg HTP - Kóbor István tűzoltó zászlós


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap