Tűzoltói beavatkozások – 2021.01.02. (szombat)

2021. január 02. 21:43

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

9:13 | Zalaszentgrót: Egy magatehetetlen ember otthonába történő bejutáshoz nyújtottak technikai segítséget a város önkormányzati tűzoltói Zalaszentgróton, a Batthyányi utcában. A bejutás után a bajbajutottat átadták a mentősöknek. 

10:16 | Cserszegtomaj: Füst áramlott vissza egy családi ház pinceterében lévő kazánból Cserszegtomajon, a Várvölgyi úton. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók az épületrészt átszellőztették és megállapították, hogy a kémény kátránnyal telítődött. A helyszínre érkező kéményseprő az égéstermék-elvezető további használatát megtiltotta. 

14:46 | Nagykanizsa: Két személygépkocsi karambolozott Nagykanizsán, a Kaposvári úton. A város hivatásos tűzoltói a balesetben érintett járműveket áramtalanították. A helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.  

20:44 | Balatonberény: Vízóraaknába szorult egy idős ember Balatonberényben, a Szabadság utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a bajbajutottat kézi erővel kiemelték, az aknában felgyülemlett vizet pedig szivattyúval eltávolították. 

23:12 | Szatta: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy Fő utcai családi házban Szattán. A cserépkályha mellé szerelt készülék jelzése után a helyszínre a lenti hivatásos tűzoltók vonultak, akik az épület több helyiségében is ki tudták mutatni a mérges gáz jelenlétét. Az ingatlant átszellőztették, a tüzelő-fűtő berendezések további használatát megtiltották.  


További beavatkozásaink: 2021.01.01. | 2021.01.03. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap