Tűzoltói beavatkozások – 2020.12.23. (szerda)

2020. december 23. 10:30

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

5:43 | Söjtör: A kora reggeli órákban felborult egy nyerges vontató a 74-es főút Bak és Hahót közötti szakaszán. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a műszaki mentést. A járművet áramtalanították, a vezetőfülkéből pedig egy sérültet kiemeltek, akit átadtak a mentőszolgálat munkatársainak. A tűzoltók a szállított árut raklapokra kipakolták. A mentésbe a lenti székhelyű LE-KO Kft. szakemberei is bekapcsolódtak, akik a sérült szerelvényt talpra állították. A beavatkozás ideje alatt a forgalom rendőri irányítás mellett egy sávra szűkült, a kiemelés idejére a jelzett útszakaszon a közlekedés szünetelt. 

12:43 | Teskánd: Faanyag kapott lángra, ami meggyújtott egy körülbelül nyolcvan négyzetméteres melléképületet Teskándon, a Május 1. utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók három vízsugárral megfékezték a lángokat. 

13:45 | Cserszegtomaj: Árokba hajtott egy személygépkocsi Cserszegtomajon, a Rezi úton. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a balesetben érintett járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 


További beavatkozásaink: 2020.12.22. | 2020.12.24. 

Fotó: Kósi Zsolt tű.hadnagy - Zala MKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap