Tűzoltói beavatkozások – 2020.12.14. (hétfő)

2020. december 14. 20:10

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

9:55 | Bagod: Kiégett egy családi ház belseje Bagodon, a Rákóczi utcában. A helyszínen a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók tüzet és izzást már nem tapasztaltak. A lakásban egy elhunyt személyt találtak. Az ingatlanban egy fatüzelésű kályha található, az elsődleges vizsgálatok alapján vélhetően ebből keletkezett a tűz.

15:04 | Zalaszentgrót: A rendőrség kérésére egy elhunyt személy kiemelését végezték el a helyi önkormányzati tűzoltók egy vízzel telített árokból Zalaszentgróton, a Sziget utcában. A kiemelés után a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. 

20:31 | Mikekarácsonyfa: Két kutya esett egy családi ház udvarán található kútba hétfőn este Mikekarácsonyfán, a Kossuth Lajos utcában. Gazdájuk mentési céllal lemászott a kútba, ám ő is ott rekedt. A lenti hivatásos tűzoltók kötél segítségével az állatokat és tulajdonosukat is felhúzták a 10 méter mély kútból.

20:48 | Nagykapornak: Közel ezer szalmabála lángolt Nagykapornakon, a Béke utcában. A helyszínre a zalaegerszegi, a pacsai és a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral kezdték meg a tűz oltását, földmunkagépek igénybevételével. 


További beavatkozások: 2020.12.13. | 2020.12.16. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap