Tűzoltói beavatkozások – 2020.12.06. (vasárnap)

2020. december 06. 18:47

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

9:37 | Lenti: A közlekedést veszélyeztette három letört faág Lentiben, a Templom téren. A város hivatásos tűzoltói emelő és kéziszerszámok segítségével a veszélyessé vált darabokat eltávolították. 

18:55 | Sormás: Meghibásodott fürdőszobai vízmelegítő és fali fűtő miatt szén-monoxid jutott egy sormási, Arany János utcai családi ház légterébe. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók a kiérkezés után méréseket végeztek, és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az épületet átszellőztették, a gázszolgáltató szakemberei pedig a meghibásodott készülékek, valamint a padlástérben lévő kéményes konvektor használatát megtiltották.     

21:05 | Keszthely: Gáz szivárgott egy családi ház fürdőszobájában lévő kazán bekötésénél Keszthelyen, a Kinizsi Pál utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a tulajdonos az épületet átszellőztette. A raj szén-monoxid-méréseket hajtott végre, de értéket nem tudott kimutatni. A gázszolgáltató időközben kiérkező szakemberei a hibás berendezést kizárták a szolgáltatásból.

Kétszer is idős beteg otthonába történő bejutáshoz nyújtottak műszaki segítséget a mentősöknek a város hivatásos tűzoltói Nagykanizsán. Délelőtt egy Rozgonyi utcai első emeleti, délután pedig egy Péterfai utcai társasház második emeleti lakásából hoztak le bajbajutottat, akiket mindkét esetben átadtak a mentőszolgálat munkatársainak.  


További beavatkozásaink: 2020.12.04. | 2020.12.07. 

Fotó: Nagykanizsa HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap