Tűzoltói beavatkozások – 2020.11.29. (vasárnap)

2020. november 29. 11:02

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

9:38 | Murakeresztúr: Betegmozgatáshoz kérték a tűzoltók műszaki segítségét a mentősök vasárnap délelőtt Murakeresztúron, egy Alkotmány úti családi háznál. A helyi önkéntes tűzoltók a beteget az épületből kihozták, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

14:16 | Lenti: Teljes terjedelmében égett egy 15 négyzetméteres fatároló Lentiben, a Nyírfa utcában. A város hivatásos tűzoltói az áramtalanítás és a gáz leválasztása után két vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. A fatároló egy garázzsal volt egybeépítve, mely a gyors beavatkozásuknak köszönhetően csak kis mértékben károsodott. 

17:27 | Nagykanizsa: Összehordott növényi, illetve papírhulladék égett mintegy két négyzetméteren a régi 7-es út cserfői elágazójánál Nagykanizsán. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. 

Két alkalommal is beteg, magatehetetlen ember otthonába történő bejutáshoz nyújtottak műszaki segítséget a mentősöknek a zalai tűzoltók vasárnap. Délelőtt egy batyki, Fő utcai ingatlanhoz riasztották a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltókat, akik a bejutás után a beteget átadták a mentősöknek. Délután pedig egy csapi, Kossuth utcai lakóháznál a zalakarosi hivatásos tűzoltók adtak át egy bajbajutottat a mentőszolgálat munkatársainak.  


További beavatkozásaink: 2020.11.28. | 2020.11.30. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap