Köszönjük az alkotásokat!

2020. november 20. 11:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ebben az évben is alkotói pályázatot hirdetett óvodások és iskolások részére, melyre a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban tanulók küldhettek be alkotásokat. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálták el a beérkezett műveket. A nyertes alkotások az országos versenyben vesznek részt.

Az immár nagy múltra visszatekintő felhívás célja az volt, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltók izgalmas és egyben kihívásokkal teli világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzmegelőzés volt. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen  más,  ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehetett bemutatni.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra ezúttal összesen 69 pályamű érkezett. A legtöbb alkotást – szám szerint 18-at - a keszthelyi Zöldmező Utcai Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI küldte. Köszönjük a diákok lelkes érdeklődését a tűzoltó szakma iránt!

Az I. korcsoportban - a 6-10-évesek között - a nagykanizsai Rozgonyi Úti Általános Iskola diákja, Zámbó Boglárka nyert „A megmentő tűzoltók” című képével. A második helyen Gaál Hunor, a harmadikon Barnaki Kevin végzett. 

A II. korcsoportban - a 11-14 évesek között - a zalaegerszegi Nyitott Ház Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Intézmény növendékei, Bognár Andrea Larissza és Kovács Márton Ármin közösen alkották meg a „Lánglovag” című képet, ami első helyezést ért el. Ebben a kategóriában a második helyezett Török Szabolcs, a harmadik pedig Hegedüs Lili lett. 

A III. korcsoportban - a 15-18 évesek között - a keszthelyi Zöldmező Utcai Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI tanulója, Balogh Attila végzett az élen, „Mentés” című alkotásával. Második helyezett lett Cságoly Dorottya, harmadik pedig Borosta Balázs

A kategóriák győzteseinek Egri Gyula tűzoltó ezredes, a ZMKI igazgatója díjaikon és elismeréseiken túl felajánlotta a lehetőséget, hogy a járványhelyzet vége után a lakóhelyükhöz legközelebbi tűzoltóságon személyesen is megismerkedhessenek a tűzoltói munkával. A fiatal alkotók hamarosan kézhez kapják nyereményeiket, amihez a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is gratulál, további alkotói munkájukhoz pedig sok sikert kíván! Igazgatóságunk egyúttal minden rajzot, festményt beküldő diáknak köszöni a részvételt s arra buzdítja őket, hogy jövőre is vegyenek részt a megmérettetésen!  


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap