Tartalomjegyzék

Játék a biztonságért!

2020. november 19.

A fűtési szezon kezdete óta országszerte - így Zalában is - egyre többször kérik a tűzoltók segítségét a szén-monoxid miatt. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy minél több emberhez juttassa el az ilyen jellegű esetek megelőzésével kapcsolatos tanácsait. A hagyományos fórumokon túl ezúttal játékra invitálunk.

Egy hét alatt Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Lentiben és Zalalövőn is ki tudták mutatni az adott ingatlanban a mérges gáz jelenlétét a megyei tűzoltók. Több esetben is a szén-monoxid-érzékelő mentette meg a lakásban tartózkodók életét! 

Éppen ezért a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Egerszeg Rádióval közösen négy héten át tartó játékot hirdet, melyben minden héten jó minőségű, megbízható szén-monoxid-érzékelőt vagy füstérzékelőt lehet nyerni. Ehhez csupán néhány kérdésekre kell helyesen válaszolni. A jövő hét hétfőn kezdődő játék részleteiért aznap mindenképpen érdemes lesz hallgatni az Egerszeg Rádiót! 

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság célja, hogy a játékhoz kapcsolódó kérdéseken keresztül érzékeltesse, hogy a fűtési szezonban tapasztalható problémák kis odafigyeléssel megelőzhetők! Emellett minden héten az ilyenkor aktuális témákról (kémények állapota, CO-mérgezés megelőzése, biztonságos tüzelőanyagok használata) osztunk meg hasznos információt a rádióhallgatókkal!