Tűzoltói beavatkozások – 2020.10.07. (szerda)

2020. október 07. 15:26

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

A zalai tűzoltók szerdán három alkalommal nyújtottak technikai segítséget a társszervek szakembereinek. Délután Nagykanizsán, egy Zárda utcai társasházban egy idős beteg otthonába való bejutásban segédkeztek a helyi hivatásos tűzoltók. Az első emeleti lakásba dugólétra segítségével jutottak be, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek és a mentőszolgálatnak. Ugyancsak a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották szerda este a nagykanizsai Sugár útra, ahol egy beteg embert segítettek lehozni a mentősöknek egy társasház második emeleti lakásából. Szintén az esti órákban kellett vonulniuk a helyi hivatásos tűzoltóknak a keszthelyi Lehel utcába, ahol egy bajba jutott ember lakásába való bejutáshoz nyújtottak műszaki segítséget. A beteget a bejutás után átadták a mentőszolgálat szakembereinek. 

Az esős időjárás miatt kétszer vonultak közlekedési balesethez szerda délután a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a 76-os főút Nagykapornakhoz közeli szakaszára. Nem sokkal fél négy után a zalai megyeszékhely irányába haladt egy személygépkocsi, ami megcsúszott, majd szalagkorlátnak ütközött. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a balesetben érintett autót áramtalanították és stabilizálták, a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig biztosították. A beavatkozás ideje alatt a főút forgalma egy sávra szűkült. Az eset után alig egy órával - ugyanezen az útszakaszon - egy másik gépjármű is megcsúszott és szalagkorlátnak ütközött. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették, az úttestet pedig megtisztították. A helyszínt a rendőrség szakembereinek átadták.        


További beavatkozásaink: 2020.10.06. | 2020.10.08. 

Fotó: Pezzetta Umberto - Zalai Hírlap

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap