Tűzoltói beavatkozások – 2020.10.04. (vasárnap)

2020. október 04. 11:11

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

15:26 | Keszthely: Tűzhelyen felejtett étel miatt füst gomolygott egy keszthelyi családi ház melléképületéből, a Móra Ferenc utcában. A helyi hivatásos tűzoltók az elégett ételt a tűzhelyről levették, majd a helyiséget átszellőztették. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően az épületben és a berendezési tárgyakban nem keletkezett kár. 

A szombat éjszakai, illetve vasárnap hajnali, hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt Letenyén és Nagykanizsán volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Előbbi helyszínen a vasárnap hajnali órákban, a 7-es főút mellett eldugult a vízelvezető árok, ami miatt a felgyülemlett víz éttermet, benzinkutat és lakóházakat veszélyeztetett. A letenyei hivatásos tűzoltók egy munkagépet is bevontak a mentésbe, ami gondoskodott az árok kitisztításáról. Ezt követően a lakóházak közeléből két szivattyú segítségével a vizet eltávolították. Nagykanizsán, a Napsugár utcában pedig két családi ház udvarát, az egyikhez tartozó melléképületet és egy pincét árasztott el a víz, mintegy 50 cm magasságban. Ezt a helyi hivatásos tűzoltók három szivattyúval eltávolították.  

Vasárnap a viharos szél miatt öt fakidőléshez riasztották a zalai tűzoltókat. A reggeli órákban Becsehely külterületén két nagyméretű akácfa dőlt az úttestre, amiket a nagykanizsai hivatásos tűzoltók motorfűrész segítségével eltávolítottak. Kercaszomor és Magyarszombatfa között egy 15 méteres tölgyfa veszélyeztette a közlekedést. A forgalmi akadályt itt a lenti hivatásos tűzoltók szüntették meg. Zalaegerszegen teljesen elfoglalta az úttestet egy kidőlt fa a Batsányi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és motorfűrész segítségével megszüntették az akadályt. Nem sokkal később Alsónemesapáti külterületén vezetéket is leszakított egy útra dőlő fa, amit szintén a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók távolították el. Délután pedig a nagykanizsai Platán sorra vonultak a helyi hivatásos tűzoltók, ahol egy közel hétméteres faágat távolítottak el az úttestről. 


További beavatkozásaink: 2020.10.03. | 2020.10.05. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap