Tűzoltói beavatkozások – 2020.09.14. (hétfő)

2020. szeptember 14. 12:46

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

8:50 | Lenti: Az önkormányzati tűzgyújtási rendeletben foglaltak ellenére egy négyzetméteren égett növényi hulladék egy ingatlan udvarán Lentiben, a Harangláb úton. A kiérkező helyi hivatásos tűzoltók figyelmeztették a tulajdonost a szabályok betartására, aki ezután eloltotta a tüzet.

11:59 | Zalaszentgrót: Füst szivárgott egy kétszintes társasház földszinti lakásából nem sokkal dél előtt Zalaszentgróton, a Gyár utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók az ingatlant átvizsgálták, de tüzet sehol sem tapasztaltak. A füsttel telített helyiségeket kiszellőztették. 

12:44: | Nagykanizsa: Árokba csapódott egy személygépkocsi hétfő délután a 7-es főúton, Nagykanizsa közelében. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltók érkeztek, akik a balesetben érintett jármű stabilizálása után kézi erővel, illetve dugólétra segítségével egy főt kiszabadítottak, majd átadtak a Mentőszolgálat szakembereinek. A gépkocsit áramtalanították.  

14:10 | Várvölgy: Aljnövényzet kapott lángra mintegy 80 négyzetméteren Várvölgyön, a Dózsa György utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. 

14:13 | Zalacséb: Napraforgótáblába csúszott egy személygépkocsi hétfő délután Zalacséb külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a balesetben érintett járművet áramtalanították.  

18:12 | Mikekarácsonyfa: Egy darab nagy kockabála égett hétfőn este Mikekarácsonyfán, a Kossuth Lajos utcában. Az esethez a lenti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet. 

20:26 | Nagykanizsa: Felügyelet nélkül égett kerti hulladék egy elhagyott területen Nagykanizsán, a Szentgyörgyvári hegyen. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. 

21:29 | Cserszegtomaj: Összehordott trágya izzott és füstölt mintegy 100 négyzetméteren hétfőn este Cserszegtomajon, a Hévízi úton. A keszthelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2020.09.13. | 2020.09.15. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap