Versenyeztek a tűzoltók

2020. szeptember 01. 15:22

Kismotorfecskendő szerelési versenyt tartottak a hétvégén a Zala megyei Lakhegyen. A tűzoltó sportesemény négy önkéntes tűzoltó egyesület székhelyéhez kötődik, ezért is kapta a CSALI elnevezést. A mozaikszó Csabrendek, Alsópáhok, Lakhegy és Iharosberény községek neveinek kezdőbetűjét takarja.

A koronavírus járvány az idei Zala Tűzoltó Kupa versenysorozat programját is átírta, a szervezők azonban úgy döntöttek, egy megmérettetést mindenképpen megtartanak. Erre önkéntes, önkormányzati, létesítményi és hivatásos tűzoltók nevezéseit fogadták. A vasárnapi viadal női kategóriájában végül négy, a férfiaknál nyolc, az ifjúságiak között pedig három csapat indult. A hölgyeknél a győzelmet a Lakhegy ÖTE szerezte meg az Alsópáhok ÖTE, a Sorkifalud-Gyanógeregye ÖTE és a KU-BA (Kunsziget-Bana) csapata előtt. Az ifiknél a Csabrendek ÖTPE második számú együttese végzett az élen a Lakhegy ÖTE és a Csabrendek ÖTPE első számú csapatát megelőzve. Az uraknál a képzeletbeli dobogó legfelső fokára az Alsópáhok ÖTE, a másodikra a Sorkifalud-Gyanógeregye ÖTE, a harmadikra a Lakhegy ÖTE versenyzői léphettek fel. A további sorrend: 4. Murakeresztúri ÖTE 5. „RESCUE 24”  6. PÖTE Iharosberény  7. Bana ÖTE 8. Miháld ÖTE

A kupa fővédnöke Egri Gyula tű. ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, védnöke pedig Bajsz András tű. alezredes tűzoltósági főfelügyelő.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap