Tűzoltói beavatkozások - 2020.08.21. (péntek)

2020. augusztus 21. 00:00

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

15:00 | Kálócfa: Egy kisteher-gépjármű égett Kálócfa településen a Kossuth utcában. A helyszínre érkező lenti hivatásos tűzoltók kettő vízsugárral kezdték meg az oltást teljes forgalmi útzár mellett. A káreset villanyoszlop közelében történt, amely a tűz miatt kormozódott, ezért az áramszolgáltató értesítésre került. A tűz eloltása, illetve a felhevült karosszéria elemek visszahűtése után a tűzoltók átadták a helyszínt a rendőrség részére forgalomirányítás céljából. 

18:30 | Nagykanizsa: A 7-es számú főút és a Balatoni utca kereszteződésében Nagykanizsán egy személygépjármű teherautóval ütközött. A baleset következtében egy fő beszorult a gépkocsiba, akit a helyi hivatásos tűzoltók hidraulikus feszítő-vágó eszköz segítségével kiszabadítottak. A kimentett személyt a mentők részére átadták a tűzoltók. Mindkettő gépjármű áramtalanítását elvégezték a beavatkozás során, valamint a személygépkocsit az útszélére levontatták a tűzoltó egységek.

19:47 | Zalabér: Jelzés alapján egy bálatároló körülbelül hatszáz négyzetméteren teljes terjedelemben égett Zalabéren a Zala úton. A helyszínre kiérkező zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók felderítése alapján a tároló melletti melléképület is égett. További egységek riasztása során érkeztek hivatásos tűzoltók Zalaegerszegről, Keszthelyről és Sárvárról. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett a tűzoltók öt darab vízsugárral oltották folyamatosan a tüzet. A tűz továbbterjedését vízsugárral és kézi szerszámokkal sikerült megállítani. A leégett bálatároló, valamint a melléképület beomlott tetőszerkezete miatt meg kellett kezdeni az épületek bontását. A veszélyes tetőszerkezet és oldalfalak bontását kézi szerszámokkal, láncfűrésszel hajtották végre az egységek, valamint az izzó részek és törmelékek széthordásában a tűzoltók munkáját segítették kanalas munkagépek is.


További beavatkozásaink: 2020.08.20. | 2020.08.22.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap