Tűzoltói beavatkozások 2020.08.16. (vasárnap)

2020. augusztus 16. 00:00

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

Keszthely: A délelőtt folyamán a hajnali órákban hirtelen lehulló nagy mennyiségű eső adott munkát Keszthely több pontján a helyi hivatásos tűzoltóknak. Az Árpád, a Balogh Ferenc, a Cholnoky Jenő, az Esze Tamás, a Lehel, a Lovassy Sándor, a Magyar és a Vaszary Kolos utcákból érkeztek segélyhívások, jellemzően a talajszintnél mélyebben fekvő épületrészek csapadékvízzel történt elöntése miatt.

11:08 | Nagykanizsa: Egy magatehetetlen és segítségre szoruló személy lakásába történő gyors bejutáshoz nyújtottak technikai segítséget a hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat szakemberei számára Nagykanizsán a Platán soron.

12:13 | Zalaapáti: Egy személygépkocsi az árokba csúszott a 75-ös főúton Zalaapáti térségében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a balesetet szenvedett járművet a tűzveszély megelőzése érdekében áramtalanították. A balesetnél senki sem sérült meg.

13.33 | Zalaegerszeg: Egy vizesblokkban rekedt madarat szabadítottak ki a helyi hivatásos tűzoltók Zalaegerszegen, az Aqua Cityben. A tűzoltók létrájukon keresztül érték el a rémült állatot, majd egy háló segítségével kíméletesen befogták, végül a szabadtéren sértetlenül elengedték.

16:59 | Cserszegtomaj: Egy javításra váró tehergépjármű hátsó része égett Cserszegtomajon a Majori utcában. A tűzet a keszthelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték. A tűz a gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a teherautó mellett álló járművekre nem terjedt át.

17:05 | Keszthely: Egy szaküzlet raktárát öntötte el a csapadékvíz Keszthelyen a Tapolcai úton. A vizet a keszthelyi hivatásos tűzoltók távolították el.

17:25 | Zalaboldogfa: Egy terebélyes fáról mintegy nyolcméteres vastag ág zuhant a Zalaboldogfára vezető 74111-es útra. A kialakult forgalmi akadályt és balesetveszélyt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók megszüntették.

19:34 | Lenti: Száraz növényi hulladék égett Lentiben a Sugár úton. A tűzesethez a helyi hivatásos tűzoltók vonultak.

19:39 | Hévíz: A jelentős eső miatt vízeltávolításra volt szükség Hévízen egy Attila utcai lakóház pincéjéből. A helyiségben egy métere magasan állt a beszivárgó csapadékvíz, melyet a keszthelyi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók szivattyúkkal távolítottak el.

20:57 | Kehidakustány: Személygépkocsi javítása okozott tüzet egy Kehidakustányi lakóház garázsában vasárnap este. Az üzemanyagszűrő cseréje közben az üzemanyag a munkalámpára freccsent és meggyulladt, majd a tűz a személygépkocsi műanyag alkatrészeire is átterjedt. A lánggal égést a lakók megszüntették. Az időközben kiérkező keszthelyi hivatásos tűzoltók a tűzoltást és a felhevült jármű visszahűtését egy vízsugárral elvégezték. Személyi sérülés nem történt.


További beavatkozásaink: 2020.08.15. | 2020.08.17.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap