Tartalomjegyzék

Kidőlt fák adtak munkát

2020. július 31.

Kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat ez elmúlt napokban bekövetkezett nagy esőzések során.

 Az előrejelzéseknek megfelelően hazánkra ismét egy jelentős csapadékot hozó ciklon csapott le a mögöttünk hagyott hétvégén. Az országban Zala megye volt a vihar központja, azon belül is Nagykanizsa térségét. A vízszivattyúzás és a belvízi védekezés mellett a kidőlt fák adtak munkát megyénk tűzoltóinak.

 Zala megyében a múlt hét során lehullott nagy mennyiségű csapadéknak köszönhetően a talaj jelentősen átázott és meglazult. Az öregebb vagy kiszáradtabb fák, így a hétvégi viharos erejű szélben számos esetben dőltek főutakra, mellékutakra, részleges vagy teljes forgalmi akadályt képezve az ott közlekedőknek. Fák dőltek még épületekre, távközlési vezetékekre az erős szél következtében. A megye hivatásos tűzoltói a káresetek mindegyikét rövid idő alatt, benzinmotoros láncfűrésszel felszámolták. Az esetek során személyi sérülés egy esetben sem történt.

 Nagyon fontos, hogy minden esetben készüljünk fel a szélsőséges időjárási körülményünkre és amennyiben a környezetünkben olyan fa található, amely nem egészséges és feltételezhető, hogy a gyalogos-, illetve járműforgalmat veszélyezteti, vagy fent áll a veszélye, hogy épületre borul gondoskodjunk az eltávolításáról.

 A magán tulajdonon lévő fák eltávolítása minden esetben a tulajdonos felelősségét képezi.