Tűzoltó beavatkozások - 2020.03.31. (kedd)

2020. március 31. 00:00

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:42 | Iharos: lakóház szobájának mennyezete kapott lángra Iharosban a Kis utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók és a csorgói önkormányzati tűzoltók a lángokat egy vízsugárral eloltották, majd az épületet átvizsgálták.

10:27 | Nemesdéd: Egy ötven négyzetméter alapterületű családi ház faszerkezetű mennyezete kapott lángra Nemesdéden a Jókai utcába. A helyszínre a zalakarosi hivatásos tűzoltókat és a böhönyei önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral a lángokat eloltották és kéziszerszámok segítségével a faszerkezetet megbontották.

13:51 | Nagykanizsa: Egy tizenöt négyzetméter alapterületű fa szerkezetű melléképület kapott lángra Nagykanizsán a Barackfa utcában. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

15:00 | Zalaegerszeg: Egy kilenc négyzetméter alapterületű fa szerkezetű melléképület kapott lángra Zalaegerszegen a Fagyal utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

13:23 | Pacsa: Több hektáron aljnövényzet, nádas kapott lángra Pacsa térségében. A helyszínre a pacsai és a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a lángokat eloltották.

15:05 | Alsónemesapáti: Két személygépkocsi ütközött össze a 76- os fő úton Alsónemesapáti térségében. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével két személyt a személygépkocsiból kiszabadítottak, majd a mentőknek átadták.  A helyszínen a mentési munkálatokat a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveleti Szolgálata irányította. 

19:24 | Zalaszentgrót: Egy háromezer négyzetméter alapterületű terményszárító teljes terjedelmében égett Zalaszentgróton a Városmajor utcában. A helyszínre a zalaegerszegi, keszthelyi, körmendi hivatásos tűzoltókat és a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltókat riasztották. A tűz oltását hat vízsugárral kezdték meg. A helyszínre magasból mentő gépjármű is érkezett.  A tűz következtében az épületben tárolt nagy mennyiségű gabona, valamint két munkagép is elégett.  A tűz oltását a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította.

22:16 | Dióskál: Egy családi ház kéményében a lerakodott korom izzott Dióskálban a Kossuth utcában. A helyszínre a zalakarosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a tüzelőberendezésből az égésterméket eltávolították és a kéményt átvizsgálták.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap