Tűzoltó beavatkozások - 2020.02.10. (hétfő)

2020. február 10. 00:00

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:52 | Zalaegerszeg: Egy családi ház tetőszerkezetének borítását két négyzetméteren megbontotta szél Zalaegerszegen a Kutilapi utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a meglazult elemeket eltávolították.

08:19 |  Zalaegerszeg: A viharos szél következtében egy fa veszélyesen megdőlt Zalaegerszegen az Alsóerdei úton. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók magasból mentő segítségével a fát eltávolították.

09:24 | Zalaegerszeg: A viharos szél következtében egy épület lemez borítású tetőszerkezete kis területen meglazult és veszélyeztette a gyalogos forgalmat Zalaegerszegen a Köztársaság útján. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével eltávolították a meglazult részt.

09:45 | Esztergályhorváti: Egy fa veszélyes megdőlt és a járműforgalmat veszélyeztette Esztergályhorvátiban a Deák Ferenc utcában. A helyszínre a keszthelyi és a pacsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a fát magasból mentő segítségével eltávolították.

10:10 | Zalaszentgrót: Egy 15 méter hosszúságú fa kidőlt melynek következtében távközlésű vezetéket szakadt el és teljes útzárat képezett Zalaszentgróton az Alsóhegyi utcában. A helyszínre a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a fát eltávolították. 

10:40 | Udvarnok: Egy fa dőlt az úttestre és a járműforgalmat akadályozta Udvarnok és Zalaszentgrót közötti útszakaszon. A helyszínre a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a fát eltávolították. 

11:01 | Semjénháza: Egy fa dőlt az úttestre és a járműforgalmat akadályozta Semjénháza és Petrivente közötti útszakaszon. A helyszínre a letenyei hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a fát eltávolították. 

11:25 | Gelse: A vihar következtében kidőlt fa akadályozta a forgalmat Gelse és Gelsesziget között. A helyszínre a gelsei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a fát motoros láncfűrésszel eltávolították.

11:30 | Rezi: A vihar által letört faág akadályozta a forgalmat Reiben a Rákóczi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a fát eltávolították.

11:39 | Teskánd: A vihar következtében egy fa veszélyesen megdőlt és a gyalogos forgalmat veszélyeztette Teskándon a Rákóczi Ferenc utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a fát eltávolították.

11:27 | Pölöskefő: Egy fa kidőlt melynek következtében távközlésű vezetéket szakadt el és teljes útzárat képezett Pölöskefőn az Ady utcában. A helyszínre a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a fát eltávolították.

12:55 | Zalaigrice: Egy családi ház kéményében a lerakodott kátrány égett. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a  tüzelőberendezésből az égésterméket eltávolították és a kéményt átvizsgálták. 

A viharos szél következtében kiborult fák eltávolításához 55 alkalommal riasztották megyeszerte a zalaegerszegi, nagykanizsai, lenti, zalakarosi, letenyei, keszthelyi, pacsai hivatásos tűzoltókat, valamint a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltókat és a gelsei, kemendollári önkéntes tűzoltókat. 

További beavatkozásaink: 2020.01.09. | 2020.01.11.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap