Gyakorlat lesz szombaton Zalaegerszegen

2022. szeptember 28. 15:27

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében 2022. október elsején gyakorlat lesz Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közigazgatási területének több pontján. Az összevont nemzeti minősítő gyakorlat keretében a Zala Mentőcsoport, a Göcsej Járási Önkéntes Mentőcsoport és a Salomvár Települési Önkéntes Mentőcsoport közös együttműködési feladatokat hajt végre.

A gyakorlat egyik helyszíne 2022. október elsején, reggel 6 órától a Gébárti-tó lesz, elsősorban a strand területe. Ezzel párhuzamosan a délelőtti órákban Zalaegerszeg andráshidai városrészében, a Jegenyés úton a Salomvár Települési Önkéntes Mentőcsoport (TÖMCS) hajt végre vízelvezető árkot érintő tisztítási feladatokat, hiszen a TÖMCS minősítő gyakorlatok általában reális értékteremtéssel is járnak.

A délután folyamán, 14 órától az ebergényi városrészben folytatódnak a gyakorlati elemek, ahol az egykori Petőfi-laktanya területén hajtanak majd végre különböző feladatokat a résztvevők. 

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy nem „éles” bevetésről, csupán gyakorlatról van szó, ami esetleges hanghatásokkal, valamint a helyszínek között megnövekedett forgalommal járhat, ezért a környékén élők türelmét és megértését kérjük! 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap