Az elsősegélynyújtással kapcsolatos ismereteiket bővítették

2022. június 30. 13:38

Az elmúlt hetekben a Nagykanizsa Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Zalakaros és Letenye Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói elsősegély képzésen vettek részt Nagykanizsán. A képzést Tanai János, a mentőszolgálat mentőtisztje Süle Roland tűzoltó főtörzsőrmester, disaster medic instruktor bevonásával tartotta.

Tanai János több mint három évtizede dolgozik a mentőszolgálatnál, az elsősegély oktatást személyes tapasztalatival kiegészítve adta át a tűzoltóknak mindegyik alkalommal. A foglalkozások kiterjedtek például a beteggel történő kommunikációra, a sérültek elsődleges ellátására - a mentőszolgálat kiérkezéséig -, valamint a betegek mozgatására, mélyből és magasból történő kimentésére, a vérzések típusaira, a lélegeztetésre, az epilepsziás rohamok kezelésére, illetve a stroke tüneteinek korai felismerésére. 

A résztvevők a gyakorlatban is kipróbálták az újraélesztést és a defibrillátor használatát, így az állománytagok részletes képet kaphattak azokról a helyzetekről, melyekkel nap, mint nap találkozhatnak. Süle Roland tűzoltó főtörzsőrmestert, disaster medicet egyébként az idei megyei műszaki mentő versenyen a legjobb medicnek választották, csapatával pedig az előkelő hetedik helyet szerezte meg az országos versenyen. 

Hasonló képzést a második félévben is tartanak majd. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap