Zalai alkotás az országos legjobbak között!

2022. június 13. 13:45

A Tűzoltó Skanzenban tartotta meg az alkotópályázat díjátadó ünnepségét június 10-én az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Idén végre igazi találkozásnak örülhettek a gyerekek, ezúttal nemcsak szép szavakat, hanem valódi élményeket is kaptak alkotó munkájukért cserébe. Az alkotói pályázat eredményhirdetése ugyanis tartalmas nyár eleji programmá változott.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnoksága csaknem száz vendéget fogadott a hét utolsó munkanapján, de ezúttal nem munkáról, hanem annak jól megérdemelt jutalmáról szólt a rendezvény. 

A 2022-ben meghirdetett alkotói pályázatra négyezer-háromszázhuszonhat pályamű érkezett az országból, valamennyi kategóriában tartalmas alkotások születtek. Idén országosan kilencszázharmincegy óvodai és háromezer-háromszázkilencvenhat iskolai művet nyújtottak be. Ezúttal is készült film, montázs, térbeli kompozíció, prózai és lírai mű is, a zsűrinek hosszas fejtörést okozott, hogy a jók közül kiemelje a legjobbakat. 

Egyéb kézműves alkotás kategóriában, a 11-14 éves korcsoportban az országos értékelés során Zala megyéből a „Tűz az erdőben” című közös alkotásukkal harmadik helyezést ért el Horváth Dorka és Dénes Hanna! Gratulálunk! 

Az elbírálás során a kreativitást, az eredeti ötletet, a témához való kötődést, és a szokatlan megoldásokat díjazta dr. Borsos Mihály fotóművész, Németh Petra, a Spar Magyarország Kommunikációs Kft. főmunkatársa, Urbán Tamás, a BM HEROS Zrt. vezérigazgató-helyettese, Patho Balázs, a FOKA, azaz a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület vezetője, valamint a tűzvédelmi és a kommunikációs szakterület.

Értékelésében Fülep Zoltán tű. ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő ugyanarra hívta fel a figyelmet, amit a gyerekek maguk is megfogalmaztak pályaműveikben. Az általános iskolás és díjazott Szegfű Zalán tolmácsolásában ez így hangzik: „Ha nem vigyázol, rossz dolgok történnek, ez a lényege a tűzmegelőzésnek.” 

Fotó: BM OKF Szőke Péter


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap