Tűzoltó Mikulás látogatott a megyei kórházba

2021. december 06. 15:06

Több évre visszatekintő hagyomány, hogy december hatodika, Mikulás alkalmából a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályán tartózkodó gyerekeknek kedveskednek, ezúttal jelenlétükkel és természetesen ajándékokkal.

A tűzoltók az év 365 napjának minden órájában és minden percében bajba került embertársaik megsegítéséért tevékenykednek, és december hatodikán egy különleges figyelemmel kitüntetett személynek is segítettek a zalai megyeszékhelyen. A Mikulás kérte a tűzoltók segítségét, hogy a járványhelyzetre való tekintettel és az ahhoz kapcsolódó előírások szigorú betartása mellett ezúttal a kórházba be nem lépve ugyan, de a gyermekosztályon fekvő gyermeknek az ablakon keresztül integetve szeretett volna egy kis vidámságot csempészni a kis betegek mindennapjaiba. A zalaegerszegi tűzoltók pedig segítettek is. 

A gyerekek nagy izgalommal várták a Mikulás érkezését a szobájukból szinte mindegyikük a folyosó végén lévő ablakra tekintett. Nem is kellett sokáig várakozni, hiszen kisvártatva megjelent az ablakban és vidáman köszöntötte az ott összesereglett gyermekeket.

A mikulás a zalaegerszegi tűzoltók létrás járműve emelőkosarával a gyermekosztály ablakán keresztül integetett a gyerekeknek, majd ezután az őket kezelő orvosoknak és ápolóknak ajándékcsomagokat is átadott a jóságos Mikulás, akik eljuttatták a kicsik számára a meglepetést.

A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók nagy örömmel nyújtottak segítséget ismét a tűzoltó Mikulásnak, hiszen soknak közülük hasonló korú gyermekeik vannak, és szívükön viselik minden gyermek sorsát. 

Jó érzés volt látni, hogy a tűzoltók, ha csak pár tíz perc időtartamra is, de mosolyt csaltak a gyermekek arcára, és sikerült nekik kellemesebbé tenni kórházi tartózkodásukat.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság köszönetet mond az akcióért a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóinak, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány munkatársainak, valamint a Zala Megyei Szent Rafael Kórház dolgozóinak, és nem utolsó sorban a Mikulásnak is, hogy létrejöhetett a nemes akció. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap