Alkotói pályázat: ők lettek a dobogósok Zalában

2021. november 30. 13:16

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ebben az évben is alkotói pályázatot hirdetett óvodások és iskolások részére, melyre az ovisok mellett a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban tanulók küldhettek be alkotásokat. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálták el a beérkezett műveket. A nyertes alkotások az országos versenyben vesznek részt.

Az immáron nagy múltra visszatekintő felhívás célja az volt, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltók izgalmas és egyben kihívásokkal teli világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzmegelőzés volt. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehetett bemutatni.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra ezúttal – az október 15-i határidőig – összesen 144 pályamű érkezett, a legtöbbet a 6-10 évesek korcsoportúak küldték. Általánosságban elmondható, hogy nagyon kreatív alkotásokat készítettek a pályázók. Az ítészeknek éppen ezért nem volt egyszerű dolguk, de az eredmény megszületett:

Szabadkézi rajz kategória

ÓVODA:

  1. Sipos Kíra – 6 éves
  2. Korcz Liza Bíborka – 5 éves
  3. Szabó Hunor – 6 éves

I.KORCSOPORT (6-10 éves kategória)

  1. Rostási Betta – 9 éves
  2. Szabó Márk – 10
  3. Kiss Bence – 6

II. KORCSOPORT (11-14 éves kategória)

  1. Molnár Tímea – 11 éves
  2. Cserenkó Kitti – 11 éves
  3. Török Szabolcs – 13 éves

III. KORCSOPORT (15-18 éves kategória)

  1. Horváth Lili – 18

Egyéb kézműves alkotás

II. KORCSOPORT (11-14 éves kategória)

  1. Vlaszák Ádám (14), Kovács Márton Ármin (12), Bognár Andrea (12) – csoportos alkotás

Irodalmi alkotás

II. KORCSOPORT (11-14 éves kategória)

  1. Hegedüs Lili – 12 éves
  2. Horváth Kata – 12 éves

A győztesek és a helyezettek a napokban kapják kézhez jól megérdemeld jutalmaikat, amiről szintén beszámolunk majd weboldalunkon.  A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében nagyon szépen köszönjük az alkotásokat, az ifjú alkotóknak pedig további sikeres munkát kívánunk!  

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap