Biztonság Hete Zalaegerszegen

2021. szeptember 24. 11:39

Ötödik alkalommal csatlakozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága a Biztonság Hete rendezvénysorozathoz, amely az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, valamint a Magyar Biztosítók Szövetsége szervezésében várja az érdeklődőket. Zala megyében szeptember 24-én Zalaegerszegen, a megyei rendőr-főkapitányság szomszédságában található sportcsarnok előtti téren várták különböző bemutatókkal az érdeklődőket.

Tavaly csak az online térben volt elérhető a Biztonság Hete programsorozat, ám ezúttal ismét személyesen vehettek részt a diákok a rendőrök és a tűzoltók által szervezett programokon. A Biztonság Hete rendezvénysorozat célja a mindennapok biztonságának erősítése. A rendezvényre kilátogató osztályok tanulói a rendőrség mellett a tűzoltók munkájával is megismerkedhettek, hiszen a Zala Megyei Tűzmegelőzési Bizottság (ZMTB) is kitelepült a rendezvényre. Ők egy közös figyelemfelhívó akcióhoz is csatlakoztak, hiszen a rendőrség felhívására a jelenlévő fiatalok és szervezők egy időben mutattak fel kezükkel egy nullát, így jelképezve azt a remélt számot, ami remélhetőleg a közlekedési baleset áldozatainak számát jelenti a jövőben. 

A fiatalok közelebbről is megismerkedhettek egy tűzoltóautóval, illetve annak felszereléseivel, de kipróbálhatták, hogyan működik egy sugárcső és játékos módon ismerkedhettek meg a tűzoltás alapjaival. A ZMTB sátránál tűzmegelőzési kvízt tölthettek ki a diákok, a legbátrabbak pedig a füstsátorba is bemerészkedhettek, ahol megtudhatták, hogy egy komolyabb tűzesetnél mennyit is látnak maguk előtt a tűzoltók. A füstsátorban a tűzoltók a hőkamera működését is megmutatták a leendő lánglovagoknak.   

A rendezvénnyel a szervezők célja azt elérni, hogy a fiatalok ne felejtsék el, saját biztonságukért ők maguk is felelősek.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap