Tűzoltói beavatkozások – 2021.02.18. (csütörtök)

2021. február 18. 08:16

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

4:39 | Őrtilos: Felcsaptak a lángok egy menetrend szerinti közlekedő autóbusz motorterében a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területéhez tartozó Őrtiloson, a Zrínyi utcában. A nagykanizsai tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a tüzet. A buszt áramtalanították, a motorteret pedig visszahűtötték. A járaton tizenöten utaztak, akiket mentesítő járat vitt tovább úti céljukhoz. 

6:10 | Keszthely: Egy villanymozdony áramszedőjének vezetéke égett, belső vezetékei pedig izzottak a keszthelyi vasútállomáson csütörtökön, a kora reggeli órákban. A város hivatásos tűzoltói porral oltóval megfékezték a lángokat, majd az izzás megszüntetése után a felhevült részeket puttonyfecskendővel visszahűtötték. 

15:41 | Nagykanizsa: Összeütközött két személygépkocsi Nagykanizsán, a Magyar utcában. A város hivatásos tűzoltói az egyik autót áramtalanították, és segítettek a fél sávra szűkült forgalom irányításában. A helyszínt átadták a rendőrségnek. 

17:09 | Kemendollár: Egy árokban megsüllyedt, onnan pedig önerejéből nem tudott kijönni egy csatornatisztító gépjármű Kemendolláron, a Kemendi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók csörlő alkalmazásával a munkagépet visszavontatták az úttestre. 

19:02 | Pogányszentpéter: Frontálisan ütközött két autó a 61-es főúton, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén fekvő Pogányszentpéter határában. Az esethez riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével az egyik járműből egy sérültet kiemeltek, majd átadták a mentősöknek. A raj ezután a helyszín megvilágításában segítette a rendőrség munkatársait. A beavatkozás ideje alatt a forgalom a jelzett útszakaszon fél sávra korlátozódott. A balesetben az egyik jármű sofőrje a helyszínen életét vesztette. 


További beavatkozásaink: 2021.02.17. | 2021.02.19. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap