Regionális együttműködés aláírására került sor

2020. január 21. 09:38

Együttműködési megállapodást kötött három megye katasztrófavédelmi igazgatósága az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságával

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság képviselői január 20-án írták alá a négy szervezet közötti együttműködési megállapodást.

Az együttműködési megállapodás célja a kölcsönös együttműködés és segítségnyújtás a jogszabályokban meghatározott követelményeken és feladatokon túl, mely kiterjed a szervezetek részéről a szakmai konzultációkra, az információk cseréjére, a lakosság és a saját munkatársak felkészítésére, a logisztikai képességek összehangolására, a segítségnyújtás megszervezésére és végrehajtására. 

Az együttműködés során a felek szakmai feladataik teljesítése érdekében, alaptevékenységük veszélyeztetése nélkül, azzal összeegyeztethető esetekben és módon nyújtanak egymásnak segítséget.

Ezentúl tevékenységükkel összefüggő szakmai rendezvényeikre, bemutatóikra, valamint gyakorlataikra kölcsönösen meghívják egymást. A tömeges méretű migráció bekövetkezése esetén a menekülők elhelyezése és ellátása érdekében kölcsönösen keresik a civil szféra, karitatív szervezetek támogatási, hatékonyabb bevonási lehetőségét, mely kiterjed a migrációt előidéző határon túli természeti és civilizációs katasztrófákra, eseményekre is. Továbbá tájékoztatják egymást a menekülők számáról, az elhelyezésüket biztosító ideiglenes szálláshelyek, befogadó intézmények adatairól, a helyzet kezelése érdekében meghozott intézkedésekről, saját tudományos tevékenységükről.

A megállapodást Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Sallai Péter tű. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Egri Gyula tű. ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója valamint Dr. Borsa Csaba r. alezredes az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság igazgatója írta alá.



 

Fotó: Egyed László Vas MKI

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap