Hírek


Az elektromos tüzek is megelőzhetők
2019. május 24. 12:59

A társasházakban, panelházakban, régi családi házakban és más épületekben is gyakran találkozunk elhasznált, alulméretezett elektromos vezetékekkel. Napjainkban jelentősen megnövekedett a használt elektromos eszközök száma, hisz amikor ezek a régi épületek épültek még nem volt szárítós automata mosógép, a mikrohullámú sütő, vagy klíma a háztartásokban. Hiába csökkentik a gyártók a háztartási eszközök áramfelvételét, összességében a lakossági áramfogyasztás megnövekedett és az alulméretezett vagy karbantartatlan hálózatok esetén ez fokozott tűzkockázatot jelent.

Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok
2019. május 23. 12:58

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Megyei tűzoltó verseny a hivatásos tűzoltók között
2019. május 23. 09:00

2019. május 22-én Keszthelyen az egyetemi sportpályán mérhették össze ügyességüket a hagyományos tűzoltó versenyszámokban a Zala megyében működő hivatásos tűzoltó-parancsnokságok.

Tűzoltó beavatkozások - 2019.05.23. (csütörtök)
2019. május 23.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek.

Egy napra tűzoltó lehetett Dezső a „Neked munka, nekik álom” program keretein belül
2019. május 22. 07:58

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén már második alkalommal csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amely során a fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek ismerkedhetnek meg olyan munkahelyekkel vagy munkakörökkel amiről ők csak álmodoznak.

Szombaton ismét megnyílnak a szertárkapuk
2019. május 21. 08:59

Gyereknap alkalmából május huszonötödikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

Tűzoltó beavatkozások - 2019.05.21. (kedd)
2019. május 21.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek.

Önkéntes tűzoltók hétvégéje Lakhegyen
2019. május 20. 13:48

Igazi tűzoltó hétvége volt Lakhegyen. Az önkéntes tűzoltók versenyét tekinthette meg szombaton és vasárnap is az, aki kilátogatott Lakhegyre a sportpályára. Míg szombaton a II. Zala Tűzoltó Kupa keretein belül versenyeztek, addig vasárnap a megyében található önkéntes egyesületek mérték össze erejüket.