Országos


VERSENYFELHÍVÁS
a 2012/2013. tanévben megrendezésre kerülő
Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen való részvételre

Huszadszor is ifjúsági verseny

 

A verseny célja, hogy a résztvevő diákok elméletben és gyakorlatban, életkoruknak megfelelően, játékos formában adjanak számot mindarról a veszélyhelyzeti ismeretről, amit a tanév során elsajátítottak, és megmutassák, mennyire járatosak önmaguk, illetve mások mentésében.

A versenyen, ahogyan a korábbi években is, szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák csapatai vehetnek részt. A négyfős csapatok nevezését általános (5-8. évfolyam) és középiskolás korcsoportban (9-13. évfolyam) várják. Helyi, területi és országos fordulókon mérik össze az erejüket a csapatok, az első kettő helyszínét, időpontját a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és a Magyar Tűzoltó Szövetség  területi szervei a megyei/fővárosi igazgatóságokkal együttműködve, míg az országos döntőét a két szövetség elnöksége a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közösen határozza meg.

A csapatok a helyi szintű versenyekre az illetékes járási, fővárosi katasztrófavédelmi megbízottnál, az ott megjelölt határidőig jelentkezhetnek. Az országos döntőre a csapatokat a katasztrófavédelmi igazgatóságok a megyei, fővárosi polgári védelmi szövetségekkel közösen április 22-ig nevezik be.

A verseny szabályzata és további információk a www.katasztrofavedelem.hu, a www.mpvsz.hu oldalon, valamint a katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapjain érhetőek el.

A felkészülést segítő anyagok:

•          http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus
•          http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=felkeszites_kiadvanyok
•          http://www.mpvsz.hu/?pageid=kpanyag_index
•          Dr. Andics László: Elsősegély közúton, otthon, munkahelyen, közterületen (ISBN:9789630656054)
•          A katasztrófavédelmet – a polgári védelmet, a tűzvédelmet és az iparbiztonságot – érintő hatályos jogszabályok (törvények, rendeletek).

Letölthető dokumentum(ok):