Hírek


Félévértékelés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon
2012. július 19.
2012. július 19-én 10:00 órakor félévértékelő értekezletet tartott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tiszti állomány előtt az elmúlt félév tevékenységéről a tűzoltósági, a polgári védelmi az iparbiztonsági, a humán, az ellenőrzési, és a gazdasági szakterület vezetői számoltak be. Beszédükben mindannyian kiemelték, hogy az átalakult katasztrófavédelem feladat és hatásköre jelentősen kibővült.
A szakterületek vezetői után Egri Gyula tűzoltó alezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelése következett. A megyei igazgató az idei év első félévét a beüzemelés időszakának nevezte, hiszen átalakult a rendszer és strukturálisan egy új katasztrófavédelemi szervezet jött létre. Kiemelte a 2012. január 1-jével életbe lépett új katasztrófavédelmi törvényt, amely nemcsak országos, hanem megyei szinten is betölti alaprendeltetését, hiszen rögzíti a hivatásos katasztrófavédelmi rendszer közbiztonsági szerepét, biztosítja a gazdaság működőképességét, továbbá hatósági eszközökkel szolgálja a veszélyhelyzetek megelőzését. Az átszervezett katasztrófavédelem egy megbízható szervezet, amely biztonságot sugall az egységes megjelenéssel, működéssel, és a szigorú hatósági fellépéssel.Egri Gyula tűzoltó alezredes a második félévet a beállás-vizsgálat-működtetés időszakának nevezte. Fő feladatai között a Zala Mentőszervezet létrehozását, a köteles polgári védelmi szervezeteink felállítását határozta meg.  

A félévértékelő értekezletet sajtótájékoztató követte, amelyen Egri Gyula tűzoltó alezredes, igazgató az átalakult és új jogkörökkel felruházott katasztrófavédelem első félévét mutatta be, valamint a következő félév feladatait ismertette. 


 

Kapcsolódó képek:

Félévértékelés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Félévértékelés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Félévértékelés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon
>>> További képek a galériában <<<